cryptocurrency-6601591_1920
Hírek
2023-01-26 Dlabs hír

Egy emlékezetes nap a DEFI világában – Mosaic Alpha Premier Budapesten

Fejlesztőcsapatunk 2022. november 12.-én Budapesten, több mint 500 résztvevő előtt mutatta be legújabb blokklánc megoldását, a Mosaic Alpha Platformot. Az innovatív, decentralizált online pénzügyi rendszer (DeFi) elindításának célja a kriptovalutákba befektetők szakértői támogatása.  A premierre Magyarországon kívül további 12 országból érkeztek érdeklődők. Közülük azok, akiknek már volt Mosaic Walletje, NFT emlékérmet is kaptak. A konferencián […]

2022-06-30 Dlabs hír

Metamask

A Metamask egy elterjedt és közismert kripto pénztárca, pontosabban fogalmazva egy Web3-kliens. Hogyan működik a Metamask, mi a haszna, mennyire biztonságos? Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ Andor-Tóth Anna a Dlabs szakértőjével, Vidákovics Attilával.

2022-06-28 Dlabs hír

A decentralizált applikációkról

A hagyományos applikációkat egy központi szerverről működtetik, van egy entitás, ami kontrollálja annak működését. Ehhez képest hogyan működnek a decentralizált alkalmazások, mi a hasznuk, illetve hogyan tudunk regisztrálni? A válaszokat a Dlabs szakértőjével, Vidákovics Attilával keresi Andor-Tóth Anna.

2022-06-21 Dlabs hír

Kulcskezelés az Ethereum hálózatán

Az Ethereum azzal a céllal jött létre, hogy decentralizált környezetben megvalósuljon egy decentralizált gazdaság. Az Ethereum hálózatán a privát kulcs létrehozásával egy publikus kulcs is generálódik. De hogyan lehet küldeni kriptoeszközöket az Ethereum hálózatán? Miben különbözik ez a fajta kulcskezelés az Ethereum hálózatán, mint a Bitcoinnál? Mitől lesz biztonságos, és milyen előnyökkel járhat ez? Vidákovics […]

2022-06-14 Dlabs hír

A recesszió hatása a kripto piacokra

A recessziótól való félelem kezd eluralkodni a hagyományos piacokon. Ez kihatással van a kripto piacokra is. A kérdés, hogy a recessziótól való félelemnek, az inflációnak vagy a mostani medvepiacnak van nagyobb hatása a kriptókra. A válaszokat a Dlabs szakértőjével, Vidákovics Attilával keresi Andor-Tóth Anna.

2022-05-17 Dlabs hír

Stablecoinok

A stablecoinok rendkívül hasznosak, mivel decentralizált környezetben segítik az üzleti tranzakciókat kiküszöbölve az árfolyam kockázatot. Azonban vannak hagyományos és algoritmikus stablecoinok is. Mi köztük a különbség? A választ a Dlabs szakértőjével, Vidákovics Attilával keresi Andor-Tóth Anna.

2022-02-22 Dlabs hír

Tokenek és az ehhez kapcsolódó fogalmak

Mi a különbség a coin és token között? Milyen funkciót tölt be a utility token és a security token? Mi az ICO? Vidákovics Attilát, a Dlabs alapítóját ezúttal is Andor-Tóth Anna kérdezte.

2022-02-17 Dlabs hír

A centralizáltságtól a decentralizáltságig

Mit jelent a centralizáció a hagyományos világban? Miről szól a kriptoanarchizmus? Mit jelent a centralizáltság a kriptovilágban? Mi a kriptotőzsdék funkciója? Milyen ereje van egy decentralizált rendszernek? Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ Andor-Tóth Anna a Dlabs szakértőjével, Vidákovics Attilával.

2022-01-18 Dlabs hír

Adóváltozások a kriptovilágban

Magyarországon 2022 januárjától 30%-ról 15%-ra csökkent a kripto kereskedésből származó profit adója. Mennyire számít magasnak az új 15%-ra csökkentett nyereségadó a kriptodevizák esetében? Mennyire fogja ez a lépés fehéríteni a piacot? Milyen további szabályozások várhatóak? A válaszokat a Dlabs szakértőjével, Vidákovics Attilával keresi Andor-Tóth Anna.

2021-11-04 Dlabs hír

Első és egyetlen NFT-jét indítja el a világhírű magyar festőművész

Míg a befektetői közösség Bitcoin-lázban ég, a művészvilágot is inspirálja a kriptopiac, és a legismertebb eszköz elindítója. Amellett, hogy Anton Molnar nemrég a valójában ismeretlen Satoshi Nakamotot vászonra vitte, a művész ma elindítja egyetlen NFT-jét (Non Fungible Token – nem helyettesíthető token), amire a magyar kriptoközösség is licitálhat az OpenSea.io aukciós oldalon. A „Netuddki” című […]